Cara Ngajieun Cimol
Bahan-bahan anu dipake keur nyieun cimol:
- Tipung sagu atau kanji 1000 gram
- Tipung beas 10 sendok makan
- Tepung tarigu 8 sendok makan
- Merica sacukupna
- Panyedap rasa sacukupna
- Cai panas sacukupna
Cara ngajieuna
- Sadiekuen wadah bersih keur nyampurkeun kabeh bahan – bahan cimol
- Campur kabeh bahan anu aya diluhur sing rata
- Asupkeun saetik saetik cai panas dugika bahan adonan tadi ngabentuk kenyel jeung pulen, aduk make sendok dugika rata
- Saeunggeus adona eta ngabentuk kenyel jeung pulen, terus jieun adonan nana dibuled – buledkeun sagede kaleci
- Saeunggeus adonan dibentuk, langsung salajeungna goreng adonan make seneu anu sedeung dugika asak jeung ngambang
- Aduk – aduk adonan anu digoreng dugika sababaraha menit saengeusna ngambang, terus jait jeung tiiskeun